Netwerkmoment "Je maatschappelijke impact zichtbaar maken - van droom tot realiteit"

donderdag, september 29, 2016 - 10:00 tot 12:30
de Park Room in de Koninklijke Bibliotheek van België (Keizerslaan 4, 1000 Brussel)

Maatschappelijke impactevaluatie mag dan wel ontzettend actueel en relevant zijn, tot op heden ontbreekt het veel organisaties en sectoren aan de kennis en praktijkervaring om hiermee aan de slag te gaan. Daarom onderzochten de Sociale Innovatiefabriek en de Verenigde Verenigingen aan de hand van een actieonderzoek hoe verenigingen hun impact kunnen definiëren, evalueren en uiteindelijk ook verbeteren.

In het onderzoek vatten een twintigtal organisaties, van middenveldorganisaties tot startende ondernemers en bedrijven, de koe bij de hoorns: twee jaar lang onderwierpen ze hun activiteiten aan een proces van impactmeting en -evaluatie, met het doel hun maatschappelijke impact zichtbaar en tastbaar te maken.

Het onderzoek, dat op 29 november haar apotheose kent, heeft een schat van informatie en praktijkervaring gegenereerd – kennis die we graag ook met jou delen.  Op donderdag 29 september laten we daarom drie pioniers uit het actieonderzoek aan het woord. Riet Ory van Femma, Dieter Snauwaert van de Fietsersbond, en Jan Baeck en Leen Swinnen van de Gezinsbond vertellen jullie graag over hun “impactproject”, de inzichten die ze hierbij opdeden en de eventuele obstakels die ze tegenkwamen.

Wat zijn voorwaarden voor een gedegen impactevaluatie? Waarom eraan beginnen en wat kunnen we ervan verwachten? Wat zijn goede en minder goede praktijken? Deze en andere vragen worden samen met hen en jullie op donderdag 29 september beantwoord. Tot dan!

Wanneer: donderdag 29 september, van 10u00 tot 12u30 (gevolgd door een broodjeslunch)

Waar: de Park Room in de Koninklijke Bibliotheek van België (Keizerslaan 4, 1000 Brussel)

Voor wie: alle geïnteresseerden in het concept van impactevaluatie en haar meerwaarde voor middenveldorganisaties

Inschrijven kan via deze link. //  Let op: maximum 50 deelnemers.