Impact in de praktijk

Mooi project, maar wat is de impact ervan? Deze vraag kreeg jij misschien ook al voorgeschoteld. Maar hoe kunnen verenigingen hun impact zichtbaar maken? Wat levert het je op? Waar moet je beginnen?

netwerksessie Verenigde VerenigingenWij zijn door onze impact te evalueren, impactgericht gaan werken: gedisciplineerd werken vanuit onze 'waarom' (Femma)

Op 29 september deelden drie organisaties hun eerste ervaring met impactevaluatie met het brede verenigingsleven, tijdens een netwerksessie van de 'Verenigde Verenigingen'. De impactpioniers Fietsersbond, Femma en de Gezinsbond evalueerden hun impact in het kader van een actieonderzoek van de Sociale InnovatieFabriek en de Verenigde Verenigingen. Op 29 september vertelden ze wat dit proces hen leerde, opleverde en hoe ze er als organisatie door groeiden.  

Van een cultuurcentrum tot een lokale vereniging voor armoedebestrijding: allen kwamen leren van hun praktijkervaring, tips en tricks. Benieuwd? Lees hier het volledige verslag van de sessie.