Alle SDGs in Impact Wizard

Alle SDGs in Impact Wizard

Impact Wizard is een online gids die je helpt je impact zichtbaar te maken. De applicatie blijft evolueren sinds de lancering eind 2016. Een link leggen met de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (Sustainable Development Goals of SDGs) werd een echt must. 

Wat is Impact Wizard?

Impact Wizard helpt organisaties en bedrijven om te reflecteren over hun impact, deze te meten én te verhogen.

Uniek zijn de uitgebreide databank van effecten en indicatoren om die effecten zichtbaar te maken. Door de filters te gebruiken, vind je er inspiratie om de verandering die jij beoogt, concreet te formuleren. 

SDGWat zijn de Sustainable Development Goals?

De Verenigde Naties keurde eind 2015 de  universele doelstellingen voor duurzame ontwikkeling of Sustainable Development Goals (SDGs) goed. In dit Impactnetwerk artikel kon je lezen waarom de Sustainable Development Goals interessant kunnen zijn als kompas voor jouw impact. 

SDGs in Impact Wizard

Recent werden de 17 SDG hoofd- en 169 subdoelstellingen (targets) ingevoerd in de databank 'Effecten' van Impact Wizard. Je kan er naar hartelust filteren. Gebruik de zoekterm 'SDG'. 

Neem een kijkje op www.impactwizard.eu

Oproep: indicatoren gezocht!

De Verenigde Naties schuiven bij elke subdoelstelling één of twee indicatoren naar voor. Deze indicatoren zijn meestal geformuleerd zodat nationale overheden er op kunnen rapporteren. In het beste geval kan jouw organisatie aan de slag met een aangepaste versie van de indicator. De praktijk vraagt echter vaak om nieuwe indicatoren. Enkele hulpbronnen vind je in dit artikel

Maar we kunnen elkaars werk versnellen. Heb jij een goede indicator voor je bijdrage aan een SDG-doelstelling gevonden? Zou deze bruikbaar kunnen zijn voor anderen? Deel je kennis met anderen. Bij opname in de Impact Wizard databank word je natuurlijk vermeld als bron. Het Impactnetwerk is je eeuwig dankbaar!